30 mrt

5 tips voor een succesvolle BHV e-learning

Sommige BHV Opleiders reageren sceptisch op onze BHV e-learning van Safetywise. Uitspraken zoals: ”Het kan nooit de praktijk vervangen, mijn cursisten staan hier niet op te wachten, je kunt toch nooit een brand blussen vanaf je laptop”, horen wij vaak. En… ze hebben nog eens gelijk ook. Daarom hebben we 5 tips voor je als het om de BHV e-learning gaat. Deze tips zijn leidend voor ons geweest bij de ontwikkeling van de BHV e-learning van Safetywise en wij willen dat graag met je delen. Wil je aan de slag met de e-learning bedrijfshulpverlening, dan hebben wij de volgende tips voor je:

Tip 1: Stel je altijd de vraag wat je met de BHV e-learning wil bereiken.

Het volgen van een BHV e-learning is geen vervanging van de BHV praktijkcursus. Dus wees aanvullend of voorbereidend op een praktijkcursus. Bijvoorbeeld reanimeren moet je gewoon echt oefenen, de e-learning kan wel uitleg geven wat het effect van een reanimatie is maar is nooit een vervanging van het echte werk. Je kunt de e-learning ook aanbieden na je praktijkcursus, dan kunnen de cursisten de theorie doornemen als er nog onduidelijkheden zijn.

 

Tip 2: Ken je cursist

Ook al ben je als opleider zelf helemaal overtuigd van de voordelen van een online BHV cursus, je cursist kan een andere mening hebben. We maken weleens mee dat e-learning platformen zo moeilijk en complex in gebruik blijken te zijn dat mensen afhaken bij het gebruik hiervan.  Stem dit dus altijd af met je cursist. Bij Safetywise zit de kracht in de eenvoud van het e-learning platform

 

Tip 3: Wees een contentkoning(in)

Wissel de soorten content in je e-learning af. Zo hou je jouw e-learning interessant. Neem bijvoorbeeld een video op, of voeg er een van Youtube toe. Link naar een interessante infographic of nieuwsartikel. Voeg foto’s of een quiz toe. Zorg er ook voor dat je de inhoud van de online BHV cursus in kleine hapklare brokken opdeelt. Dit leert makkelijker dan een lange online cursus. Doe dit bij voorkeur in logische kleine modules zodat de cursus overzichtelijk is en daarmee stimuleer je de cursist om je BHV e-learning af te ronden. Bij de BHV e-elearning van Safetywise komen al deze principes aan bod.

 

Tip 4: Herhalen en toetsen

Leraren die vroeger al zeiden dat herhaling noodzakelijk was om dingen te leren, hadden gelijk!!!  Het is wetenschappelijk bewezen dat als je lesstof niet herhaalt, dit leidt tot vergeten. Wanneer je cursist vandaag iets leest, en je dit niet herhaalt, zal 80% tot 90% van de cursisten dit binnen een week weer vergeten zijn. Daarom hebben we bij Safetywise na iedere module een samenvatting. Het mooie aan de BHV e-learning van Safetywise is dat je de kennis meteen kan toetsen. Dit helpt je cursisten ook bij het onthouden van je lesstof (weet je nog, herhaling wint!). Herhaal de geleerde lesstof aan het eind van een hoofdstuk met een oefentoets en sluit een module af met een eindtoets. En bij een voldoende resultaat kan je direct je certificaat downloaden!!! Zo zullen ze nooit meer jouw BHV e-learning vergeten.

 

Tip 5: Kies de juiste e-learning tool

De gebruiksvriendelijkheid van het platform en de e-learning tool moet aansluiten bij jouw wensen. Wil je liever zelf e-learning maken, of wil daar ondersteuning bij, of wil je gebruik maken van de BHV e-learning die wij al ontwikkeld hebben? Dit zijn allemaal opties waar je uit kunt kiezen. Heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken om ook BHV e-learning aan te bieden? Dan adviseren we je graag.